Wat is osteopathie?

Beweeglijkheid herstellen via een vrijwel pijnloze behandeling

Wat is osteopathie?

Bij osteopathie staat het herstel van de beweeglijkheid van verschillende lichaamsstructuren centraal. Beweeglijkheid in de meest ruime zin van het woord: mobiliteit, soepelheid en normale spanning. Doordat de beweeglijkheid van weefsels in uw lichaam (botten, spieren, organen…) verandert, kunnen allerlei klachten ontstaan: ontstekingen, zwellingen, artrose, hoofdpijn, buikpijn …

Het doel van osteopathie is die veranderingen in uw weefsels op te sporen. Daarbij gaan we altijd op zoek naar de onderliggende oorzaken van uw klacht. Ik onderzoek uw hele lichaam, niet enkel de pijnpunten. U mag zich verwachten aan een vrijwel pijnloze behandeling: manuele ingrepen, via zachte technieken en manipulaties.

Geen alternatieve geneeskunde

Osteopathie is een functionele geneeskunde die de klassieke middelen aanvult. In mijn praktijk werk ik volgens beproefde, wetenschappelijke methodes. Dankzij een goede verstandhouding met een aantal artsen in Geel, kan ik u doorverwijzen wanneer nodig. Op die manier krijgt u altijd de beste zorg voor uw klacht.

Verschil met andere geneeswijzen

Binnen osteopathie bekijken we uw lichaam als één geheel. Daarbij gaan we altijd op zoek naar dieper liggende oorzaken. Door die ‘blokkades’ op te heffen, krijgt uw lichaam zijn zelfgenezend vermogen terug. Dit is een fundamenteel andere benadering dan klassieke geneeskunde of kinesitherapie.