Osteopathie bij rugpijn

Oorzaken en oplossingen voor rugklachten

Osteopathie bij Rugpijn

Rugpijn is een vaak voorkomende klacht. Vaak ligt de oorzaak niet bij pijnlijke spieren of gewrichten, maar bij problemen in de borststreek, het bekken, de buik of de schedel. Ook een beperktere beweeglijkheid van organen of spanningen in de weefsels kunnen rugklachten veroorzaken. Wat de bron van uw klacht ook is: met osteopathie pak ik die doelgericht aan, via pijnloze manuele technieken. Want pas als we het onderliggend probleem gevonden hebben, kan uw lichaam efficiënt genezen.

osteopathie rugpijn

Doelgerichte manipulaties van lichaamszones 

Osteopathie mikt erop om de beweeglijkheid van uw lichaamsstructuren te herstellen. Na een grondige analyse besteden we aandacht aan de bron van uw klacht. Die kan liggen in deze zones:

  • De nieren
  • De schedel (cranio-sacraal systeem)
  • De rugwervelgewrichten
  • De blaas, baarmoeder en eierstokken
  • Bekkenbotten en bekkengewrichten
  • Het spijsverteringsstelsel

Oorzaken van rugpijn 

Rugklachten kunnen ontstaan op vele manieren. Vaak gaat het om blokkades van de borst of lendenwervelgewrichten en spanningen in uw rugspieren. Die laten een vrij eenvoudige behandeling toe.

Chronisch rugpijn, daarentegen, heeft zijn wortels elders in uw lichaam. Hier zijn lichamelijke spanningen de boosdoeners. Die spanningen worden door bindweefselvliezen en spieren doorgegeven aan het bewegingsapparaat. Pijnklachten en verlies van beweging in uw wervelkolom zijn het gevolg. Kortom: u voelt de pijn wel aan uw rug, maar de oorzaak kan ergens helemaal anders liggen.

De rol van stress 

Bij chronische rugklachten speelt stress vaak een grote rol. De invloed van uw psyche kan in grote mate uw lichaam beïnvloeden. Met osteopathie kan ik werken aan een gezond lichaam, maar voor ernstige psychische problemen raadpleegt u best een psycholoog.

Heeft u rugklachten of pijn aan uw nek? En wil u het probleem bij de oorzaak aanpakken? Neem dan even vrijblijvend contact op.