Osteopathie voor kinderen

Help uw kind of baby vooruit met osteopathie

Osteopathie voor kinderen

Een kind is geen kleine volwassene. Eerst en vooral is uw kind vatbaar voor heel wat typische kinderziektes en aandoeningen. Daarnaast evolueert een kinderlichaam natuurlijk constant. Daarom vergt elk kind een unieke benadering.

Als ouder wilt u natuurlijk de beste medische behandeling voor uw kind. Daarom rondde ik nog een extra tweejarige opleiding osteopathie in de pediatrie af. Op die manier kan ik uw kind helpen bij een hele reeks aandoeningen.  Met vijftien jaar ervaring én de juiste diploma’s ga ik volop voor het welzijn van uw kind.

osteopathie voor kinderen

Oorzaken van kinderziektes

Kinderziektes hebben een wijd spectrum aan oorzaken. Soms begint het al in de baarmoeder: weinig plaats voor het kind, stuitligging, trauma van de moeder, ongezonde voedingspatronen … Daarnaast is de geboorte van een baby heel intensief: het kind moet heel wat trek- en drukkrachten verwerken.

Ook het opgroeien, ten slotte, gebeurt met vallen en opstaan. Bepaalde letsels kunnen uw kind storen in zijn of haar ontwikkeling.

Het zelfgenezend lichaam van uw kind

Hoe vroeger u die lichamelijke dysfuncties aanpakt, hoe groter de kans dat uw kind volledig herstelt. Osteopathie optimaliseert namelijk het zelfgenezend vermogen van het lichaam van uw kind. Op die manier ben ik een aanvulling op de kindergeneeskunde, geen vervanging. Dankzij een goede verstandhouding met een aantal artsen in Geel, kan ik uw kind doorverwijzen wanneer nodig. Op die manier krijgt uw kind altijd de beste zorg.

Wilt u meer informatie over hoe u uw kind kan helpen met osteopathie? Neem dan even vrijblijvend contact op.