Uw osteopatische behandeling

van analyse tot herstel

De analyse: wat is de oorzaak van uw klacht?

Omdat osteopathie de onderliggende oorzaken van uw klachten aanpakt, is een grondige analyse essentieel. Bij een eerste consultatie gaan we uitgebreid in op uw probleem en uw medische voorgeschiedenis. Andere factoren neem ik ook in rekening: uw houding (postuur), dagtaak, sportactiviteiten enz.

Van lichaamsonderzoek tot strategie

Daarna volgt een lichaamsonderzoek. Centraal staan inspectie (kijken naar uw houding) en palpatie (voelen naar de spanning van de weefsels). Vervolgens stel ik, via een oorzaak en gevolg-denkwijze, een behandelingsstrategie samen.

Een pijnloze behandeling

Bij de behandeling zelf maak ik uw minder beweeglijke lichaamsstructuren los, via pijnloze manuele technieken. Wanneer worden uw klachten verlicht? Dat hangt uiteraard af van geval tot geval, maar gemiddeld ligt dit op een reeks van drie tot vijf behandelingen. Tijdens uw behandeling hou ik u altijd op de hoogte over de evolutie van uw herstel, en hoe u eraan kunt meewerken.

Uw zelfgenezend lichaam

De gezondheid van uw lichaam staat voorop. Via de behandeling optimaliseer ik het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. We heffen blokkades op, waardoor de weg vrij is naar herstel.

Hebt u een klacht waar osteopathie geen antwoord biedt? Dan verwijs ik u door naar een arts. Op die manier krijgt u altijd de beste zorg.

Heeft u of uw kind een fysieke klacht die u met osteopathie wil aanpakken? Neem dan even vrijblijvend contact op.